Eğitim öncelikli olan temel eğitim yani ilköğretim eğitimini aldıktan sonra dördüncü ya da altıncı sınıfa geçince veliler çocukları için dershane aramaya başlarlar ki bu en doğru zamandır. Okulda verilmekte olan temel eğitimden sonraki aşamada ek olarak dershane eğitimi de ihtiyaç haline gelmektedir. Okuldan sonra dershaneye gidip derslerini tekrar etmek, etüt merkezinde ders çalışmak öğrenci için çok faydalı olmaktadır. Fakat geçtiğimiz senelerde dershaneler kapatıldığı için veliler öğrencilerini bir dershaneye yollamadılar. Daha sonra her bir dershane adını temel lise olarak değiştirdi. Devlet temel lise yardımı sağlayarak öğrencileri teşvik etti. Temel liselerde devlet okullarından farklı olarak ezberleme sistemi değil onun yerine kalıcı bir şekilde öğretmeyi hedeflemektedir. Araştırmalar sonucunda oranlara bakıldığında Temel lise eğitimi alan öğrencilerin devlet okullarında eğitim alan öğrencilerden daha başarılı oldukları saptanmıştır.
Odtülüler eğitim kurumumuz öğrencilerin hedeflerini gerçekleştirmeyi hedefler ve bu hedef doğrultusunda etüt merkezlerinde gerekli çalışma ve çabayı göstermektedir. Doğru bir şekilde yapılan çalışma programı sonrası öğrenciyle yakından ilgilenip, onun evde dahi çalışmalarını kontrol etmemiz neticesinde verimli çalışma sistemini sağlamış bulunuyoruz.
Etüt sisteminde ilk olarak öğrencinin denemeleri kontrol edilir. Öğrencinin denemede yaptığı yanlış sorular ve boş bıraktığı sorular detaylı bir şekilde incelenir.
Bunlar:
1.ANLAM HATASI: Öğrenci, öğretmenini derste dinliyor ama anlamıyor ise ve aynı zamanda temelinde de sorun yoksa bu demek oluyor ki öğrencide anlama hatası vardır. Anlama hatasını çözmek için kurumumuzun sağladığı avantajlardan biri olan kendi branş öğretmeninden bire bir etüt almayı yapmalıdır.
2.PRATİK HATASI: Öğrencinin temelinde bir problem yoksa ve hatta dersini dinliyor ve algılıyorsa ama soru çözme ve konu çalışma pratiğini az yaptığı için çözdüğü denemelerde soruları yanlış çözüyor ya da çözemiyor demektir. Bu sorundan kurtulmak için daha fazla pratik yapılması yani soru çözmesi gerekmektedir.
3.TEMELDEN KAYNAKLI HATA: Öğrenci ne kadar konuyu dinlese de ne kadar soru çözerse de hata yapmaya devam eder bunun en büyük nedeni temelinin sağlam olmamasıdır. Bunun için konuları temelden almamız gerekir.